INFO 2022-04-26T12:17:55+00:00

INFO ALGEMEEN

WANNEER:

zaterdag 11 juni 2022
🕓 13:00 tot 23:00 uur

WAAR:

Recreatieplas Veerplas
A. Hofmanweg 62, Haarlem
Klik op dit linkje voor Google Maps.

WAT:

Na 2 jaar geen festival(s), kijken we er allemaal naar uit elkaar weer te zien: 11 juni 2022 wordt dan ook driedubbeldubbeldubbel feest! Eindelijk weer samen, dansen, knuffelen en gekkigheid. Veerplas Festival zoals je gewend bent met minstens 6 podia met deep/techhouse, hitjes, 80/90/00’s, guilty pleasures, classics, techno en disco, diverse foodtrucks en entertainment. En dit alles op het mooiste plekje tussen Haarlem en Amsterdam: de Veerplas.

INFO & FAQ

Als je je ticket(s) voor 2020/2021 hebt bewaard en geen refund hebt aangevraagd, dan zijn de bewaarde tickets gewoon geldig voor 11 juni ’22. De QR codes op de tickets zijn onververanderd en gewoon geldig gebleven voor toegang 11 juni 2022. Je hebt dus geen nieuw(e) ticket(s) nodig en je hoeft dus niets te doen.

Wil je toch je ticket(s) opnieuw downloaden?
Je kan je ticket(s) opnieuw downloaden via de website van onze ticketprovider Chipta door in te loggen met het emailadres waarmee je de tickets hebt gekocht. Dit doe je via deze link: https://www.chipta.com/nl/login

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je ticket(s) niet meer terug kan vinden. Geen stress, geen paniek, want via de website van onze ticketprovider Chipta kan je met je mailadres waarmee de tickets gekocht zijn gewoon je tickets opnieuw downloaden: https://www.chipta.com/nl/login

IK KAN MIJN TICKET NIET MEER VINDEN. WAT NU?

De officiële tickets voor Veerplas Festival worden verzorgd door ticketprovider Chipta. In geval je je ticket(s) niet (meer) kunt vinden, kun je bij Chipta terecht. Via de link https://www.chipta.com/nl/login kan je middels je mailadres opnieuw je tickets downloaden.
Verdere antwoorden op vragen omtrent tickets vind je hier: www.chipta.com/nl/faq
Mocht dit niets opleveren dan kan er contact opgenomen worden met Chipta: support@chipta.com

KAN IK MIJN E-TICKETS OOK OP EEN SMARTPHONE LATEN ZIEN?

Ja, je tickets kunnen vanaf je smartphone worden gescand. Zorg ervoor dat je de tickets op je telefoon hebt gedownload en dat je telefoon dit bestand kan openen. Bij de entree dien je de helderheid van het beeldscherm op 100% te zetten en in te zoomen op de streepjescode zodat deze makkelijk gescand kan worden.

KUNNEN GROEPSTICKETS APART VAN ELKAAR NAAR BINNEN?

Ja, als je groepstickets gekocht hebt kan ieder met een eigen ticket apart naar binnen.

Er zijn voldoende kluisjes aanwezig.

Het is niet toegestaan om te roken in de tenten. Help de organisatie een onnodig hoge boete te voorkomen omdat hier op gecontroleerd zal worden aangezien er mensen in de tent aan het werk zijn (barpersoneel, techniek, podium, artiesten…). Alvast eeuwige dank voor jullie medewerking!

Veerplas Festival vindt praktisch naast het NS-station Haarlem Spaarnwoude plaats. Je hoeft dus alleen maar uit te stappen en een paar honderd meter te lopen. Het festivalterrein is bij de Ikea en de KPN toren. Vanaf het station staan borden die je naar het festival leiden. Met de trein, maar ook de bus die naar het station rijdt, ben je dus zo bij het festival. Bovendien vertrekken er na middernacht nog treinen van het station. Na afloop van het festival is reizen met het openbaar vervoer dus geen probleem. We raden je aan je reis vooraf te plannen via www.9292ov.nl.

VANUIT DE RICHTING AMSTERDAM/UTRECHT:

Neem de stoptrein richting Haarlem en stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

VANUIT DE RICHTING ALKMAAR:

Neem de trein naar Haarlem en vanaf daar de stoptrein richting Amsterdam. Stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

VANUIT DE RICHTING DEN HAAG:

Neem de trein naar Haarlem en vanaf daar de stoptrein richting Amsterdam. Stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

Vanuit de richting Alkmaar, Amsterdam/Utrecht en Den Haag rij je via de A9 naar Haarlem. Neem afslag Halfweg en rij via de A200 richting Haarlem. Houd vervolgens links aan en neem de fly-over richting Haarlem-Noord/Bloemendaal, richting de Ikea en de hoge KPN toren. Houd dus vooral NIET rechts richting Haarlem-Centrum aan. Na de fly-over rij je bij de eerste stoplichten rechtdoor. Na het festivalterrein aan de rechterhand rijd je met de bocht mee naar links. Vanaf daar is aan je rechterhand een groot bedrijventerreinen waar gratis parkeergelegenheden zijn. Parkeren is op eigen risico. Er is geen evenementenparkeerplaats.

De minimum leeftijd is 18 jaar. Bij twijfel kan er om legitimatie gevraagd worden. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort of een ID-kaart zijn geldige legitimatiebewijzen.

 • De minimum leeftijd is 18 jaar. Legitimatie is verplicht bij controle op leeftijd, bij de entree en bij het bestellen van alcoholische dranken indien personeel er om vraagt.
 • Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.
 • Racistisch, fascistisch en/of nationalistisch gedrag is niet toegestaan.
 • Het dragen van kleding van een bepaalde voetbalclub of andere verenigingen is niet toegestaan.
 • Politieke uitingen op wat voor manier dan ook zijn niet toegestaan.
 • Ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd. Dit geldt tevens voor racisme, agressie of hinderlijk gedrag.
 • In het kader van de veiligheid zullen bezoekers worden gefouilleerd en (hand)tassen worden doorzocht.
 • Het is niet toegestaan om het volgende mee naar binnen te nemen: glaswerk, plastic flessen, paraplu’s met scherpe punt, selfie sticks, deodorant, spuitbussen, blik, vuurwerk, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke of verboden voorwerpen of stoffen, etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren.
 • Het nuttigen, gebruiken, verhandelen of bij zich hebben van enige verdovende middelen is ten strengste verboden. Bij constatering hiervan wordt de politie ingeschakeld en toegang tot het festivalterrein ontzegd.
 • Tussentijds het festivalterrein verlaten is niet mogelijk.
 • Roken in tenten is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten te urineren.
 • Geluidsapparatuur kan gehoorbeschadiging veroorzaken; er wordt geadviseerd oordoppen te dragen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • Beveiliging, politie en de organisatie van het festival hebben het recht bij gegronde redenen personen de toegang te ontzeggen en/of bij overtredingen van de huisregels van het festivalterrein te verwijderen.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om mensen bij binnenkomst of op het festivalterrein op te nemen op zowel beeld als geluidsdragers. Deze opnamen kunnen worden gebruikt door de organisatie, zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in de vorm van geld of iets anders) verschuldigd is aan de bezoekers.
 • Zonder schriftelijke toestemming van de organisatie van het festival is het niet toegestaan promotie- materiaal, zoals samples en flyers uit te delen.
 • Het is niet toegestaan om professionele audio of video opnames te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
 • Eenmaal gekochte consumptiemunten zullen niet worden teruggenomen.
 • Gevonden voorwerpen dienen bij de kassa van het festival te worden ingeleverd.
 • Het is niet toe eigendommen van het festival mee te nemen naar buiten het terrein. Hieronder vallen ook restanten van voedsel en dranken.
 • Bij beschadiging van onze eigendommen ben je aansprakelijk voor de reparatie- en/of vernieuwingskosten.
 • Bij het betreden en verlaten van het festival dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • Bezoekers van het festival betreden het festivalterrein op eigen risico. De organisatie van het festival aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van het festival, van personen in haar dienst, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf op het festival, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld.
 • De bezoeker die zich niet aan de huisregels van het festival houdt, zal de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd zonder het recht op vergoeding van de kosten voor het toegangsbewijs en eventuele in rekening gebrachte service- en/of andere kosten.
 • Klachten of complimenten kunnen worden gemeld bij de organisatie.
 • De organisatie wenst je vooral veel plezier!

Update 15 maart ’22: geen 1G voor festivals
Testen voor festivals is niet meer nodig.

Update 15 februari ’22: geen maatregelen meer voor outdoor festivals
Er is aangekondigd dat festivals weer mogen en dat er geen maatregelen meer zullen gelden. Voor buitenfestivals als Veerplas Festival hoeft voor toegang geen QR code worden getoond of test worden gedaan. Wij kijken er naar uit iedereen weer te mogen ontvangen zonder QR codes of testen (en geen mondkapjes of afstand). Eindelijk weer normaal!

Indien er in de toekomst onverhoopt toch eventuele maatregelen worden opgelegd door de overheid omtrent corona, dan informeren we je hierover va deze site, onze socials en per mail. De mails worden verstuurd naar het mailadres waarmee je je tickets hebt gekocht via ticketprovider Chipta.

Als Veerplas Festival 2022 vanwege corona tóch niet door kan gaan, zal een regeling als terugbetaling van het ticketbedrag of ‘save your ticket’ worden geboden.

CONTACT