INFO 2024-06-13T16:38:55+00:00

INFO

WANNEER:

vrijdag 13 / zaterdag 14 juni 2025
🕐 15:00 / 13:00 uur tot 23:00 uur

WAAR:

Recreatieplas Veerplas, Haarlem Spaarnwoude
📍 A. Hofmanweg 62, Haarlem
Klik op dit linkje voor Google Maps.

WAT:

Veerplas Festival is muziek, feest, lekker eten en gekkigheid. Er zijn 6 stages met elk een eigen muziekgenre zoals (deep/tech-)house, hitjes, urban, 80/90/00’s, guilty pleasures, classics, techno en disco. Een divers aanbod aan foodtrucks, creatieve hoekjes, gekke entertainment, zandstrand en kabbelend water. Voor ieder wat wils en dit alles op een heerlijk plekje tussen Haarlem en Amsterdam: de Veerplas.

Voor dit evenement geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

INFO & FAQ

Als je vooraf een kluisje hebt gereserveerd, ontvang je per mail van Lockerbox de code van je kluisje.

Kluisje voor vrijdag: je ontvangt een mail op donderdagmiddag.
Kluisje voor zaterdag: je ontvangt een mail op vrijdagmiddag.

Op het terrein is ook een servicebalie aanwezig van Lockerbox om je eventueel te helpen wanneer nodig.

De minimum leeftijd voor dit evenement is 18 jaar. Bij twijfel kan er om legitimatie gevraagd worden. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt op deze grond geweigerd te worden. Een rijbewijs, paspoort of een ID-kaart zijn geldige legitimatiebewijzen.

De tickets worden verzorgd door ticketprovider Eventix. Na aankoop van de tickets ontvang je direct een mail met de orderbevestiging en een link om de tickets te downloaden.

BEN JE JE TICKET(S) KWIJT?
Kan je je ticket(s) nergens meer vinden? Hier vind je je ticket(s) gemakkelijk terug:
https://eventix.nl/search

Heb je een verkeerd mailadres aangegeven bij de aankoop of wil je deze wijzigen? Dan kan je hier terecht:
https://eventix.nl/help-ticketkoper/ik-wil-mijn-e-mailadres-wijzigingen

TICKETS SCANNEN VANAF JE TELEFOON
Tickets hoef je niet uit te printen; deze kunnen vanaf je telefoon gescand worden. Download vast je ticket voordat je bij de ingang bent, zodat je je ticket meteen gereed hebt. Zet de helderheid van je telefoonscherm hoog, scannen gaat dan gemakkelijker. Dit alles bevordert de doorloopsnelheid bij de ingang en is de kans op een rij kleiner.

Als je een combiticket hebt ontvang je niet een polsbandje, maar je ticket wordt op beide dagen opnieuw gescand. Als je een dag niet kan, kan en mag je dus prima iemand anders op jouw ticket naar binnen laten gaan.

Op het festival zijn kluisjes aanwezig in 2 formaten:
• kluisje normaal: 24*28*50cm
• kluisje groot: 35*28*50cm

De kluisjes zijn te openen met een pincode. Superhandig, want je hebt geen sleutel meer nodig, de kluisjes zijn gemakkelijker te delen (tip), en geen borg.

De kluisjes zijn op het festival zelf te huur, maar je kunt vooraf ook al een kluisje huren. Dit kan via deze link:
https://eventix.shop/ckxtkkf5

Als je vooraf een kluisje hebt gereserveerd, ontvang je per mail van Lockerbox de code van je kluisje.

Kluisje voor vrijdag: je ontvangt een mail op donderdagmiddag 6 juni.
Kluisje voor zaterdag: je ontvangt een mail op vrijdagmiddag 7 juni.

Op het terrein is ook een servicebalie aanwezig van Lockerbox om je eventueel te helpen wanneer nodig.

Veerplas Festival vindt praktisch naast het NS-station Haarlem Spaarnwoude plaats. Je hoeft dus alleen maar uit te stappen en een paar honderd meter te lopen. Het festivalterrein is bij de Ikea en de KPN toren. Vanaf het station staan borden die je naar het festival leiden. Met de trein, maar ook de bus die naar het station rijdt, ben je dus zo bij het festival. Bovendien vertrekken er na middernacht nog treinen van het station. Na afloop van het festival is reizen met het openbaar vervoer dus geen probleem. We raden je aan je reis vooraf te plannen via www.9292ov.nl.

VANUIT DE RICHTING AMSTERDAM/UTRECHT:
Neem de stoptrein richting Haarlem en stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

VANUIT DE RICHTING ALKMAAR:
Neem de trein naar Haarlem en vanaf daar de stoptrein richting Amsterdam. Stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

VANUIT DE RICHTING LEIDEN/DEN HAAG:
Neem de trein naar Haarlem en vanaf daar de stoptrein richting Amsterdam. Stap uit bij station Haarlem Spaarnwoude.

Vanuit de richting Alkmaar, Amsterdam/Utrecht en Leiden/Den Haag rij je via de A9 naar Haarlem. Neem afslag Halfweg en rij via de A200 richting Haarlem. Houd vervolgens links aan en neem de fly-over richting Haarlem-Noord/Bloemendaal, richting de Ikea en de hoge KPN toren. Houd dus vooral NIET rechts richting Haarlem-Centrum aan. Na de fly-over rij je bij de eerste stoplichten rechtdoor. Na het festivalterrein aan de rechterhand rijd je met de bocht mee naar links. Vanaf daar is aan je rechterhand een groot bedrijventerreinen waar gratis parkeergelegenheden zijn. Parkeren is op eigen risico. Er is geen evenementenparkeerplaats.

PIN ONLY
Op het festivalterrein is alles te betalen met PIN (via je pinpas of telefoon). Er wordt geen gebruik gemaakt van consumptiemunten. Je hoeft dus niet eerst in de rij te staan om muntjes te halen voordat je naar de bar gaat. Bovendien houd je aan het einde dag van de geen muntjes over en en scheelt het een hoop plastic.

Neem dus je pinpas mee, ook als back-up in het geval je telefoon leeg is en je met je telefoon wilt pinnen.

CASH
In het geval van cash bieden we bij het cash-point hokje de mogelijkheid om een pinkaartje ter waarde van 10, 20 of 50 euro te kopen (beperkt beschikbaar).

Er wordt gebruik gemaakt van recyclebare PET bekers. Deze bekers, die op gewone soft cups lijken, zijn volledig te recyclen tot de nieuwe bekers. Iedereen krijgt bij de ingang een muntje ter waarde van een beker of flesje voor de eerste bestelling. Bij de volgende bestelling ruil je je oude beker of fles in voor een nieuwe. Je kunt ook tussentijds je beker of flesje ruilen voor een bekermunt bij de bar of het.

Zonder muntje, beker, flesje of tray betaal je € 0,70 voor een nieuwe beker, flesje of tray.

Je laatste beker of flesje heeft aan het einde van de dag geen waarde. Desondanks hopen we dat je die niet zomaar weggooit, maar inlevert bij de bar zodat we deze alsnog kunnen recyclen.

Het is niet toegestaan om te roken in de tenten of onder overkappingen. Help de organisatie een onnodig hoge boete te voorkomen omdat hier op gecontroleerd zal worden aangezien er mensen in de tent aan het werk zijn (barpersoneel, techniek, podium, artiesten…). Alvast eeuwige dank voor jullie medewerking!

ZONNEBRAND: GEEN SPRAY, WEL CRÈME/TUBE
Er is zon besteld, dus het wordt hopelijk een zonnige dag! Neem dus lekker zonnebrand mee, MAAR geen spray! Het mag dus niet spuiten (geen spuitbus/spray), een crème in tube of flesje mag wel.

GLAS, DRIJFGAS/ONTVLAMBARE PRODUCTEN ZIJN NIET TOEGESTAAN
Het is niet toegestaan om producten in glas of sprays/ontvlambare producten/producten met drijfgas meet te nemen. Laat dus je (dure) parfum of deo spray thuis. Een reisverpakking of roldeo in plastic kan bijvoorbeeld wel.

 

Omwille van ieders veiligheid, en daarom ook op laste van veiligheidsinstanties, is het niet mogelijk het festivalterrein tussentijds te verlaten. Binnen = binnen en buiten = buiten.

Allereerst gefeliciteerd! Het is niet mogelijk om tussentijds het terrein te verlaten, maar het is wel mogelijk om te kolven bij de EHBO. Hier is een ruimte voor ingericht. Neem wel je eigen kolfspullen mee.

Drugs zijn niet toegestaan, ook geen soft-drugs als hash of wiet. Indien drugs bij je wordt aangetroffen wordt de toegang ontzegd en/of word je overgedragen aan de politie.

 • De minimum leeftijd is 18 jaar. Legitimatie is verplicht bij controle op leeftijd, bij de entree en bij het bestellen van alcoholische dranken indien personeel er om vraagt.
 • Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.
 • Racistisch, fascistisch en/of nationalistisch gedrag is niet toegestaan.
 • Het dragen van kleding van een bepaalde voetbalclub of andere verenigingen is niet toegestaan.
 • Politieke uitingen op wat voor manier dan ook zijn niet toegestaan.
 • Ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd. Dit geldt tevens voor racisme, agressie of hinderlijk gedrag.
 • In het kader van de veiligheid zullen bezoekers worden gefouilleerd en (hand)tassen worden doorzocht.
 • Het is niet toegestaan om het volgende mee naar binnen te nemen: glaswerk, plastic flessen, paraplu’s met scherpe punt, selfie sticks, deodorant, spuitbussen, blik, vuurwerk, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke of verboden voorwerpen of stoffen, etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren.
 • Het nuttigen, gebruiken, verhandelen of bij zich hebben van enige verdovende middelen is ten strengste verboden. Bij constatering hiervan wordt de politie ingeschakeld en toegang tot het festivalterrein ontzegd.
 • Tussentijds het festivalterrein verlaten is niet mogelijk.
 • Roken in tenten is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan buiten de daartoe bestemde toiletten te urineren.
 • Geluidsapparatuur kan gehoorbeschadiging veroorzaken; er wordt geadviseerd oordoppen te dragen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • Beveiliging, politie en de organisatie van het festival hebben het recht bij gegronde redenen personen de toegang te ontzeggen en/of bij overtredingen van de huisregels van het festivalterrein te verwijderen.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om mensen bij binnenkomst of op het festivalterrein op te nemen op zowel beeld als geluidsdragers. Deze opnamen kunnen worden gebruikt door de organisatie, zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in de vorm van geld of iets anders) verschuldigd is aan de bezoekers.
 • Zonder schriftelijke toestemming van de organisatie van het festival is het niet toegestaan promotie- materiaal, zoals samples en flyers uit te delen.
 • Het is niet toegestaan om professionele audio of video opnames te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
 • Gevonden voorwerpen dienen bij de lost & found bij de in-/uitgang van het festival te worden ingeleverd.
 • Het is niet toegestaan eigendommen van het festival mee te nemen naar buiten het terrein. Hieronder vallen ook restanten van voedsel en dranken.
 • Bij beschadiging van eigendommen van de organisatie en/of leveranciers ben je aansprakelijk voor de reparatie- en/of vernieuwingskosten.
 • Bij het betreden en verlaten van het festival dienen bezoekers geen overlast te veroorzaken voor de buurt.
 • Bezoekers van het festival betreden het festivalterrein op eigen risico. De organisatie van het festival aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook, welke direct of indirect het gevolg is van handelen of nalaten van het festival, van personen in haar dienst, of van andere personen die door of vanwege haar te werk zijn gesteld, of van derden, tijdens of in verband met het verblijf op het festival, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld.
 • De bezoeker die zich niet aan de huisregels van het festival houdt, zal de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd zonder het recht op vergoeding van de kosten voor het toegangsbewijs en eventuele in rekening gebrachte service- en/of andere kosten.
 • Klachten of complimenten kunnen worden gemeld bij de organisatie.
 • De organisatie wenst je vooral veel plezier!

CONTACT