DUURZAAMHEID, BEKERSYTEM EN PINNEN DE BAR

Ook dit jaar proberen we waar we kunnen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. We streven niet alleen een lage footprint na, maar vooral ook een schoon recreatiegebied. Hiervoor krijgen we ondersteuning van Provincie Noord-Holland, waarvoor onze dank! 💚

BEKERS
Dit jaar werken we met recyclebare PET bekers. Deze bekers, die op gewone soft cups lijken, zijn volledig te recyclen tot de nieuwe bekers. Iedereen krijgt bij de ingang een muntje ter waarde van een beker of flesje voor de eerste bestelling. Bij de volgende bestelling ruil je je oude beker of fles in voor een nieuwe. Je kunt ook tussentijds je beker of flesje ruilen voor een munt bij de bar of het recyclepunt.

Zonder muntje, beker of flesje betaal je € 0,50 voor een nieuwe beker of fles.

Je laatste beker of flesje heeft aan het einde van de dag geen waarde. Desondanks hopen we dat je die niet zomaar weggooit, maar inlevert bij de bar of het recyclepunt zodat we deze alsnog kunnen recyclen. ♻️

PEUKEN
Peuken in de natuur zijn een groot probleem. Dit zwerfafval willen we voorkomen en delen daarom gratis pocket-asbakjes uit. Laat je peuk niet achter in de natuur, maar gebruik je persoonlijke asbakje of gebruik de asbakken die verspreid over het terrein staan. 🌳

ENERGIE
Tijdens de op- en afbouw draaien dit jaar geen aggregaten, maar maken we gebruik van accu’s. Dit scheelt liters diesel. Helaas zijn ze accu’s nog niet groot genoeg om de productie tijdens de festivaldag er op te laten draaien, maar alle beetjes helpen. We hopen de capaciteit batterijen in de toekomst te vergroten en/of groene stroom te gaan gebruiken zodat we geen aggregaten meer hoeven in te zetten.

PINNEN IPV CONSUMPTIEMUNTEN
In tegenstelling tot voorgaande jaren betaal je dit jaar op het terrein met PIN (via je pinpas of telefoon). Dit heeft als voordeel dat je niet in de rij voor de munten hoeft te staan, geen muntjes aan het einde van de dag over houdt, maar het scheelt vooral ook honderdduizenden plastic muntjes.

Neem dus je pinpas mee, ook als back-up in het geval je telefoon leeg is en je met je telefoon wilt pinnen. 💳

In het geval van cash bieden we bij het cash-point hokje de mogelijkheid om een pinkaartje ter waarde van 10, 20 of 50 euro te kopen (beperkt beschikbaar).

Op naar een steeds duurzamer festival! 🍀

2022-06-08T12:26:53+02:00