Kalibwoy (live) 2022-06-05T09:58:41+00:00

Project Description

KaliBwoy (Natalio Rijssel, 27 december 1987) is een dancehall- artiest uit Amsterdam. Zijn muzikale invloeden haalt hij uit reggae, jazz, hip-hop, latin en soul. Wat hem dus tot een zeer veelzijdige artiest maakt. Zijn leven heeft grotendeels altijd al uit muziek bestaan. Op 14-jarige leeftijd verhuisde de zanger van Amsterdam naar Suriname. Daar ontstond zijn liefde voor dancehall.

De sound van dancehall haalt hij vooral uit de dancehall- artiesten Sizzla en Elephant Man, maar zelf geeft hij toe dat Vybz Kartel zijn grootste inspiratiebron en rolmodel is. In 2008 is hij een samenwerking aangegaan met The Jamrock Crew. Samen met DJ Waxfiend, DJ MBA, DJ JAH en Shyrock, ook wel bekend als Maikal X, hebben zij dancehall een plek gegeven in de Nederlands muziekindustrie. In 2010 behaalde hij de winst van ‘De Grote Prijs van Nederland’. Hierbij werd hij de eerste dancehall- artiest die in de hiphopcategorie won. Sindsdien heeft hij op vele grote evenementen gestaan, zoals The Reggae Festivals (Ahoy Rotterdam, HMH Amsterdam), Tomorrowland en Mysteryland.

De dancehall- artiest doet het ook nog altijd erg goed op het gebied van samenwerkingen. Zo is hij te horen op een nummer van Sam J’taime voor het nummer ‘Ewa Safi’ met Josylvio en Hef. Op het nummer ‘Ghetto Flow’ van DJ Irwan met Kempi en FRNKIE. Ook is hij te horen op het nummer ‘Banana’ van Angelo King, samen met Poke.